Víte, jak často máte nárok na preventivní prohlídku hrazenou pojišťovnou?

04.10.2011 10:35

Zveme všechny registrované pacienty na pravidelné preventivní prohlídky.

Tyto jsou hrazeny zdravotní pojištovnou v 15 a 17 letech, a dále celoživotně ve 2-letých intervalech.

 

 

Náplní je kontrola povinného očkování, informace o nepovinném a doporučeném očkování, doplnění rodinné a osobní anamnézy ( důležité pro častou dědičnost určitých chorob ), orientační vyšetření moči, zraku, sluchu, změření krevního tlaku, výšky a váhy a celkové tělesné vyšetření.

 

K tomuto přistupuje vyšetření hladiny cholesterolu v 18,30,40,50,60 letech, vyšetření krevního cukru ve 40 letech a dále ve 2-letých intervalech, vyšetření EKG ve 40 letech a dále ve 4 letých intervalech, mammografické vyšetření od 45 let žen a dále ve 2 letých intervalech, vyšetření stolice na skryté krvácení od 50 let po 1 roce, od 55 letech ve 2 letých intervalech. Od 55 let lze toto nahradit preventivním kolonoskopickým vyšetřením s platností výsledku na 10 let ( tedy po tuto dobu dále bez testů na přítomnost krve ve stolici ).

 

Vyšetření prsou mammograficky a test stolice na skryté krvácení je součástí preventivních onkologických programů a obojí lze domluvit při prohlídkách na gynekologii.

 

V případě specifických potíží klientů či výrazné rodové zátěži určitými chorobami lze obsah preventivních prohlídek rozšířit daným směrem.

Zpět